maandag 22 juni 2015


Op het Charter-document dat de club ontving, schemert een logo door. Andries Bosma zei dat het een wiel met één spaak voorstelt. Het officiële Rotary-logo heeft vijf spaken. Een spaak vormt de verbinding tussen de velg en de as, en staat voor een zogenaamde "Avenue". Die vijf Avenues zijn filosofische verbindingen ("services") met de basis van de Rotary. Daarvan is bij de Past Rotarians alleen Fellowship als laatste spaak overgebleven. Wim Vencken (auto-expert) wist te vertellen dat een wiel met één spaak vrij modern is. Andries Bosma legde verder uit dat het wiel eigenlijk een tandrad is dat bewust een rijtje tanden mist.
Een aantal leden merkte op dat met de leeftijd het gebit inderdaad haperingen vertoont, maar wat precies het wegvallen van de tanden symboliseert, is uw blogger ontgaan.
Na de charter-uitreiking moest de oorkonde met twee handtekeningen bekrachtigd worden. Zonder deze handtekeningen, zo was duidelijk, zou het charter weinig waard zijn en was alle moeite voor niets geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.