maandag 14 juli 2014


Aan- en afmeldingen bij De Rousch: via de website van De Rousch  (klik hier) of via telefoon 045-5715890. Mocht u zich hebben aangemeld, maar onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, bel dan naar dit telefoonnummer (045-5715890) uiterlijk om 12:15 uur op de dag van de bijeenkomst zelf! Namens Henri Beckers van De Rousch dank voor uw aandacht.




Jan van der Dussen (17 juni 2014) was uitgenodigd om op een aantal universiteiten in  China te spreken over de filosoof Collingwood, een bekende Engelse filosoof en historicus (1889-1943). Over deze filosoof had Van der Dussen, die zelf filosofie en geschiedenis heeft gestudeerd in Leiden, indertijd een proefschrift geschreven dat opnieuw is uitgekomen. Hij hield voor een club een lezing over zijn ontvangst aan deze Chinese universiteiten. Ook toonde hij een Chinese versie van zijn boek.


Jasper von Grumbkow (3 juni 2014) zei over de club dat deze het afgelopen jaar zonder onderbreking steeds 2 x per maand op de 1e en 3e dinsdag van de maand bijeen is gekomen. De club blijkt in een behoefte te voorzien. In de loop van het jaar komt er een programmacommissie. Twee leden zijn graag bereid om deze taak op zich te nemen: Guy Steffens en Gerard Haack. Deze zullen proberen zowel interne als externe sprekers op het programma te zetten. Ook is inmiddels via Ruud Hagenouw contact gelegd met Imstenrade om daar een bezoek te brengen.

Johan Hoekstra (20 mei 2014) gaf een aantal adviezen onder de titel "Nalaten zonder zorgen". Hij sprak over het zogenoemde levenstestament en behandelde vragen als: "Aan wie geeft u het vertrouwen en geeft u de volmachten?", "Wie behartigt uw belangen als u dat zelf niet meer kunt?", "Wat kan er in een volmacht komen te staan?", "Hoe kan je je beschermen tegen financieel misbruik?" en "Wat regelt de wet wel en wat regelt de wet niet?"