maandag 16 mei 2016

Discovery Center te Kerkrade op 19 april 2016 (Foto: Guy Steffens )
Op 19 april 2013 hield de club een excursie naar 3C Discovery in Kerkrade, gelegen aan het Museumplein aldaar. De 34 deelnemers volgden in twee groepen een rondleiding met gids door het Continuüm, kregen een lunch in Brasserie M en zagen de film Earth in het Columbus Theater. Vanuit de positie van de astronauten,  gezeten in hun ruimtevaartuig, en zagen de deelnemers hoe kwetsbaar onze planeet is. Door een projectie van 16 meter rond en 8 meter diep, waar de deelnemers op neerkeken (sommigen enigszins duizelig), leken ze even boven de aarde te zweven. De geslaagde dag (van 10:30 uur tot 14:00 uur) was georganiseerd door Guy Steffens en Ruud Hagenouw.

Jaarvergadering 4 april 2016

De jaarvergadering van de Club van Past Rotarians van Parkstad  (4 april 2016) liep rustiger dan de vergaderingen van het parlement van Oekraïne waar een dagje later, op 5 april 2016, in Nederland een referendum over een associatie met dit vredige, niet-corrupte en integere land werd gehouden.

De jaarvergadering van de club werd gehouden op 5 april 2016. (a) Het aantal aanwezigen was 22. (b) Tot dit moment vallen het clubjaar (jaarverslag) en het jaar waarover het financieel verslag gaat, niet samen. Het komend financieel verslag en het jaarverslag zullen in het vervolg steeds betrekking hebben op het Rotaryjaar (lopend van 1 juli tot 1 juli). (c) Het financieel verslag is akkoord bevonden door de kascontrolecommissie (Erik Sweers) en overgenomen door de vergadering. (d) Het bestuur zal contact leggen met de Past Rotarians van Landgraaf. (e) De statuten (zojuist ondertekend) zullen op de site komen. (f) De vergadering sprak waardering uit voor het werk van de programmacommissie (Guy Steffens & Gerard Haack), voor de opzet van de Fellowshipactiviteiten (onder meer Guy Steffens, Ruud Hagenouw en Ghiel Pijpers) en voor het werk van het bestuur.