donderdag 24 januari 2013

Afspraken met De Rousch,

hebben we op donderdagmiddag 23 januari 2013 gemaakt. Wim Vencken en Jasper von Grumbkow kwamen tot de volgende afspraken met De Rousch:
1. 1e en 3e dinsdag van 12.00-14.00 uur bijeenkomst bij de Rousch. Bij voorkeur in de Melkkamer. Wanneer de verbouwing rond is en met lift naar de bovenverdieping kan worden gegaan, kan ook gebruik gemaakt worden van de ruimte boven de nieuwe Manege.
2. Start met borrel, daarna lezing en om 13:00 uur een hoofdgerecht (circa € 15,-) persoonlijk af te rekenen aan de bar met bonnetje op naam. Vlees, vis of vegetarisch (voorkeur aangeven).
3. Aangezien gerekend wordt op 10 personen in de eerste periode, zal worden gewerkt met een bloktafel.
4. Bij voorkeur aanmelding (c.q.) afmelding op de website van De Rousch. Klik op: http://www.derousch.nl/gasten.html Mogelijk zal dat niet voor iedereen haalbaar zijn, dus we zien wel hoe dat loopt.
5. Ledenlijst zal te zijner tijd doorgegeven worden aan De Rousch, zodat zij de bonnetjes op naam kunnen klaarleggen en weten wat de voorkeuren zijn.
6. Geen beamer, overhead en dergelijk. Sprekers die daarvan gebruik willen maken, dienen de apparatuur zelf mee te brengen.
7. Contactpersoon met De Rousch: Jasper von Grumbkow.

Bijeenkomst Kernteam 24 januari 2013

Kernteam van Past Rotarianclub
Parkstad i.o. Van Links naar rechts:
Alphons Spijkers, Jan Maessen,
Wim  Vencken, Jasper von Grumbkow
(Foto: Toos Spijkers).
was donderdagmiddag 24 januari 2013. Het was de eerste (en waarschijnlijk laatste) vergadering van het Kernteam gehouden ten huize van Alphons en Toos Spijkers. De belangrijkste afspraken zijn:
1. Lidmaatschapsgeld. Voor het eerste lidmaatschapsjaar betaalt een lid € 50,-. Daarna is het lidmaatschap € 25,-. Dit is om enige reserve te hebben in een kas die nu leeg is. Kosten hebben te maken met de afdracht aan de Federatie (€ 14,- per lid per jaar). Evt. kosten voor gasten/sprekers (lunch en drank), bloemstukken, secretariaats- en bankkosten.
2. Er worden door de secretaris geen notulen gemaakt. Wel wordt de attendance bijgehouden en worden de mensen gevraagd zich af te melden (cq. aan te melden). (Afmelding zou eventueel ook kunnen bij de locatie, zoals later bleek na gesprek bij De Rousch).
3. Beoogd penningmeester: Alphons Spijkers. Deze zal zorgen voor een banknummer.
4. Beoogd voorzitter: Jasper von Grumbkow. Voorlopig de eerst aanspreekbare persoon voor de landelijke Federatie.
5. Beoogd secretaris (clubofficer/programma): een oud-Rotarylid zal gevraagd worden door Alphons Spijkers en de aanwezigen spreken de hoop uit dat betrokkene akkoord is. Besproken zal worden dat er geen notulen worden gemaakt en alleen de afspraken (indien nodig) worden verzonden.
6. Daarmee zou het eerste bestuur bestaan uit: Jasper von Grumbkow (voorzitter), N.N. (secretaris) en Alphons Spijkers (penningmeester).
7. Bijeenkomsten 1e en 3e dinsdag van de maand. beginnend op 7 mei 2013.
8. Programma wordt gevuld met sprekers uit de club zelf. Mogelijk zal op de 5e dinsdagen van de maand een partnersbijeenkomst worden gehouden. Hiervoor moet een programmacommissie worden opgericht.
9. Er zullen enkele oud-leden worden uitgenodigd om lid te worden. We zullen daarmee wachten tot na 7 mei 2013.
10. Pas na oprichting op 7 mei zullen de secretarissen van de regioclubs op de hoogte worden gesteld en gevraagd worden of er vanuit hun club of vanuit de oud-leden van hun club belangstelling bestaat.
11. Het concept huishoudelijk reglement is bekeken en voorlopig akkoord.
12. De mensen die zich hebben opgegeven als lid (dit zijn de charterleden), zullen binnenkort op de hoogte worden gesteld.

Stand van zaken nieuwe leden

Jos Vanhommerig heeft zich op 24 januari 2013 aangemeld. Hij is het 20-ste lid.