maandag 17 februari 2014


Wim Vencken (4 februari 2014), was ooit autodealer in Heerlen (Volkswagen, Audi) en is een van de oprichters van Zuidlease, gaf een gedetailleerd overzicht van de financiële stand van zaken waarin autodealers zich nu bevinden. Hij liet  zien hoe snel de markt zich ontwikkelt en wat de redenen zijn waarom het steeds moeilijker wordt om als onafhankelijke dealer je hoofd boven water te houden.


Ghiel Pijpers (21 januari 2014) is al meer dan 10 jaar als vrijwilliger betrokken bij De Ark in Roermond (palliatieve terminale zorg voor mensen in de laatste levensfase). De Ark heeft 14 eenpersoonskamers met eigen badkamer en terras. Men kan dierbare spullen meenemen. Ghiel Pijpers vertelde wat hij daar deed. Hij kookte wat de mensen lang niet hadden gehad (hij toverde uit zijn zak een bloedworst), maakte koffie, en doet daar wat je in het gewone leven ook doet.

Jasper von Grumbkow (7 januari 2014) gaf een overzicht van 2013. De club draait heel goed. De sfeer is prima. Er zijn 35 leden waarvan zo'n 15-22 de bijeenkomsten bezoeken. Het bestuur bezocht de Rotaryclubs van Brunssum, Kerkrade en Hoensbroek. In 2014 wordt bekeken of behoefte bestaat aan extra Fellowship, wordt het bestuur uitgebreid, melden we ons aan bij de Federatie, maken een smoelenboek, en al die dingen die bij een club horen (jaarverslag, financieel verslag).