zondag 24 maart 2013


Opgave voor lidmaatschap is ontvangen van
 (stand 24 maart 2013):

1
Hans
Bongard van den
2
Leo
Breugel van
3
Benno
Cats
4
Jan
Dussen van der
5
Fred
Frumau
6
Ton
Goedmakers
7
Henk
Goei Thè
8
Jan
Goorbergh van den
9
Jasper
Grumbkow von
10
Johan
Hoekstra
11
Jo
Jeukens
12
Jan
Lang de
13
Cees
Leijen
14
Jan
Maessen
15
Robert
Muhlig
16
Jo
Peeters
17
Ghiel
Pijpers
18
Jos
Schneiders
19
Alphons
Spijkers
20
Rob
Thalen
21
Marcus
Vankan
22
Wim
Vencken

De aankondiging voor de eerste bijeenkomst

gaat vandaag uit. Houd uw agenda vrij op dinsdag 7 mei 2013 van 12:00 - 14:00 uur in De Rousch. Dan worden verdere plannen en afspraken gemaakt, het bestuur geïnstalleerd, vragen geïnventariseerd en hopelijk beantwoord.
De meest praktische zaken zijn al in verschillende bijeenkomsten van de Rotaryclub Heerlen aan de orde geweest. Deze zaken zijn:

  • Er hebben zich tot nu toe 22 leden opgegeven. De bijeenkomsten zullen zijn op de 1e en de 3e dinsdag van de maand in De Rousch (12:00-14:00) waarover afspraken gemaakt zijn met De Rousch. Wie aan de lunch deelneemt betaalt ter plaatse. 
  • Er is geen attendanceplicht. De kern is Fellowship.
  • Na deze eerste bijeenkomst zal een aantal oud-leden van Rotaryclub Heerlen worden benaderd en worden de regioclubs (Land van Rode, Brunssum, Kerkrade, Hoensbroek, enzovoorts) op de hoogte gesteld. Zij worden gevraagd of daar belangstelling bestaat voor lidmaatschap van zittende leden en oud-leden van deze clubs. 
  • Oud-Rotarians kunnen lid worden, maar er bestaat net als bij de Rotary een ballotage. 
  • Er zijn meer dan 100 clubs. Maastricht heeft 2 clubs. Landgraaf heeft een club. De verwachting is dat de PRP zal groeien. 
  • Men kan lid zijn van zowel een Rotaryclub als van een Past Rotarianclub. De lidmaatschapskosten voor het eerste jaar zijn €50-, p/j en voor de jaren daarna €25,- p/j (want thans is de kas leeg). Aan de landelijke Federatie van clubs van Past Rotarians moet €14,- per lid per jaar worden afgedragen. 
  • Via de landelijke Federatie worden contacten met Rotary International onderhouden en zijn er structurele contacten met de RAN. 
  • Het beoogt bestuur van de PRP bestaat uit:
    Jasper von Grumbkow (voorzitter)
    Fred Frumau (secretaris)
    Alphons Spijkers (penningmeester).