vrijdag 12 maart 2021

Zoom-bijeenkomst 16 maart 2021: 
Jac Maurer over De ontwikkeling van het automobilisme in Maastricht en Heerlen


Dinsdag 16 maart 2021 houdt Jac Maurer een lezing over ‘De ontwikkeling van het automobilisme in Maastricht en Heerlen.’ Wanneer verschenen de eerste automobielen in de straten van Maastricht en Heerlen? Wie waren de eerste eigenaren? Door wie werden de automobielen verkocht en onderhouden? Maurer geeft een globaal overzicht van wat hierover tot nu toe bekend is, gedeeltelijk in relatie tot de sociaal economische situatie in die tijd in beide steden. 
Drs. Ing. Jac Maurer (1950, Heerlen) heeft na zijn opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut als behandelaar en opleider gewerkt in de GGZ, onder meer in Welterhof/Mondriaan en in Zuyderland Geleen. Zijn aandacht heeft het thema ‘Samen beslissen/Gedeelde besluitvorming’ waarover hij publiceert en scholing geeft. Hij was als redacteur verbonden aan het Tijdschrift voor Psychotherapie.
Als hobby heeft hij zich altijd al geïnteresseerd voor oldtimers en de autogeschiedenis. Hij heeft daarover veel artikelen heeft geschreven in verenigingsbladen. Van zijn hand zijn verschenen: het boek ‘Gebr. Nefkens N.V., een eeuw autogeschiedenis’ en het boek ‘Renault, 100 jaar in Nederland’.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.