Erik Sweers is verschillende keren in Dubai geweest. Op 19 juli 2016 illustreerde hij met foto's en verhalen dat in Dubai alles groot, groter, grootst moet zijn. Dubai heeft de hoogste wolkenkrabber en de grootste golfbaan ter wereld, de grootste fontein, het grootste themapark, het grootste winkelcentrum (Dubai Mall) met daarin het grootste aquarium ter wereld, de grootste overdekte skihal (400 meter en veel sneeuw) in de woestijn (!) en het grootste vliegveld is in aanbouw. Er wordt gewerkt aan het grootste onderwaterhotel ter wereld. Voor de kust zijn/worden verschillende kunstmatige palmeilanden aangelegd.
Dubai is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat met 2,1 miljoen inwoners (meerderheid buitenlandse werknemers die vaak in armoedige omstandigheden leven en werken). Zijn rijkdom dankt Dubai aan de aardolie die in 1966 in de grond werd gevonden. Tegenwoordig wordt nog maar een fractie van het geld in Dubai verdiend aan olie. De toeristenindustrie is nu een van de sectoren waar veel in geïnvesteerd is en wordt. Verder ontwikkelt Dubai zich in de financiële dienstverlening, ICT en als schakel in de lucht- en vrachtverbindingen tussen Azië en Europa. Het veranderde toen in 2009 de financiële crisis toesloeg. Vastgoedprijzen kelderden en grote bouwprojecten werden uitgesteld of halverwege gestopt. Bouwwerkzaamheden aan een aantal grote wolkenkrabbers staan stil door geldtekort. De skyline van Dubai wordt gedomineerd door de 828 m hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.
dinsdag 23 augustus 2016
Op 3 juli 2016 gaf Eke Zijlstra een vervolg aan een eerder verhaal over zijn bezoeken aan Malawi, als vrijwilliger voor de Stichting Warm Hart Voor Malawi. Malawi is een van de armste landen ter wereld. Door het lage opleidingsniveau is er veel armoede. In geen enkel land is de schooluitval zo hoog. Als er scholing is, dan is dit vaak alleen voor jongens of is er onvoldoende lesmateriaal. Samen met de Stichting wordt stap voor stap gewerkt aan projecten die bijdragen aan betere scholing. En een betere toekomst voor kinderen door: lesgeld te betalen zodat de kinderen naar het voortgezet onderwijs kunnen, extra steun aan talentvolle meisjes te geven, leerkrachten bij te scholen. Ook steunt de Stichting samen met een Amerikaanse hulporganisatie een plaatselijk ziekenhuis.
Abonneren op:
Posts (Atom)